smilingcopenhagen.dkSmilingDanmark
Visit Amager Stor København Vælg en region i menuen øverst til venstre
Amager
Amager  Indbyggere: 186000
Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dr: Frank Jensen
Kommunens Indbyggere: 188,000
Større byCopenhagen
International Lufthavn: Copenhagen CPH
Distance til: Copenhagen 2 km.
Km2: 188 Område: Stor København
Region: Region Hovedstaden
Vælg område i menuen øverst til venstre
Der bor 188.762 mennesker på Amager (1. januar 2015), og den er dermed Danmarks tættest befolkede ø. Administrativt er øen delt mellem Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune. Den københavnske del er opdelt i bydelene Amager Øst og Amager Vest. Amager er forbundet med Sjælland via en række broer og tunneller og med Sverige via Øresundsbroen (eller Øresundsbron).

Stor-København

Storkøbenhavn kortStorkøbenhavn eller Hovedstaden er en betegnelse for det sammenhængende bymæssigt bebyggede område, der i dag udgør en del af hovedstadsregionen og som har sin kerne i Frederiksbergs og Københavns Kommuner og ydrer Gentofte - Brønshøj - Sundby - Vanløse-Valby og (Hvidovre) mfl.

Centrum for området udgøres af Københavns Kommune, der inkl. enklaven Frederiksberg Kommune tæller 661.464 indbyggere (2013) og er Danmarks mest befolkningsrige kommune.  Stor-København er desuden centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropol region. Øresundsregionen dækker 20.649 km² i Danmark og Skåne og omfatter 2,5 mio. indbyggere (2010) i Danmark og 3,8 mio. indbyggere (2013), når også den svenske del af Øresundsregionen regnes med.

Hvis du har en eftermiddag til overs, så tag et smut ind i det centrale København / Kristianshavn og oplev arkitektur i verdensklasse, strande, idylliske  og opblomstrende områder. Storkøbenhavn er ikke større, end tingene er inden for rækkevidde på mindre end en halv time. Tag dig tid til at opleve mere af København.

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK