smilingcopenhagen.dkSmilingDanmark
Visit Hedehusene Stor København
Hedehusene
Vælg en region i menuen øverst til venstre
Hedehusene er en stationsby Nordøst for København med 11.825 indbyggere (2016), beliggende på banestrækningen København-Roskilde. Hedehusene ligger i Høje-Taastrup Kommune og hører til Region Hovedstaden. Hedehusene fungerer som satellitby til Hovedstadsområdet. Hedehusene opstod ved den første jernbanestrækning fra København mod Vestsjælland.

Stor-København

Storkøbenhavn kortStorkøbenhavn eller Hovedstaden er en betegnelse for det sammenhængende bymæssigt bebyggede område, der i dag udgør en del af hovedstadsregionen og som har sin kerne i Frederiksbergs og Københavns Kommuner og ydrer Gentofte - Brønshøj - Sundby - Vanløse-Valby og (Hvidovre) mfl.

Centrum for området udgøres af Københavns Kommune, der inkl. enklaven Frederiksberg Kommune tæller 661.464 indbyggere (2013) og er Danmarks mest befolkningsrige kommune.  Den Stor-København er desuden centrum for Øresundsregionen, som er Nordens største metropol region. Øresundsregionen dækker 20.649 km² i Danmark og Skåne og omfatter 2,5 mio. indbyggere (2010) i Danmark og 3,8 mio. indbyggere (2013), når også den svenske del af Øresundsregionen regnes med.

 


We would greatly appreciate if you can supplement with more information, log in here.
DK DK